Städa golvet noga och använd dig av underlagsfoam

Dammsug hela golvet noga så att all damm är väck. Underlagsfoamen ska läggas därefter, detta brukar följa med när du köper nytt golv. Se till att inte överlappa foamen, skär av och tejpa vid väggarna. Foamen är till för att ljudnivåns ska sänkas när du går på golvet.

Dags att lägga det nya golvet

Avgör vart du vill börja lägga golvet/slipa golv ifrån. Bästa är om du har ett fönster att börja lägga kortsidorna mot detta. Se till att lägga alla plankor i den delen av rummet där du kommer avsluta. Ta en planka och med denna mäter du hela rummet. Detta görs för att ge dig en indikation om du kommer att behöva såga till den första – sista plankan. Är första plankan exempelvis väldigt liten är det snyggare att jämna ut dem så att första och avlutningsplankan har samma mått.

Sätt ut kilar

Då trä är ett levande material så måste det vara lite avstånd mellan vägg och golv. Detta gör du genom att lägga ut kilar (7-10mm från vägg till golvplanka).

Detta är lite hjälp på traven för dig som vill komma igång att lägga ditt golv. Det mesta går att hitta på internet i form av videobeskrivningar och dylikt om oklarheter kvarstår.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>