Renovera ditt kök smart och praktiskt

Många renoverar sina kök i Sverige årligen – och av god anledning! Köket är ett rum där vi spenderar mycket tid dagligen med familj och vänner. Att ha ett trivsamt kök gör mycket för vår vardagliga trivsel vilket kan vara en motivering till att renovera det. Kanske stör du dig på att inte nå upp till de översta hyllplanen eller att du saknar vissa tekniska funktion? Oavsett vad för kök du längtar efter kan en köksrenovering vara väl förtjänt och ge livet en uppgradering, förutsatt att du renoverar smart och praktiskt!

1. Teknik som gör livet enkelt

De senaste åren har modern teknik verkligen tagit sig en plats i våra svenska kök. Att satsa på i köket har enormt många fördelar. Numera finns det otroligt många tekniska funktioner att implementera som förenklar vardagen i köket. Allt från att kunna sätta igång ugnen på vägen hem till att ha dolda uttag i köksbänken är funktioner som många tar för givet. Om du planerar att renovera ditt kök gör du rätt i att fundera över vilken teknik du saknar i ditt kök och vad som skulle underlätta din vardag. Leta efter inspiration på internet och prata med vänner och bekanta om de har några rekommendationer.

2. Planera ett ergonomiskt kök

Planera utefter hur du och din familj är utformade. Köksbänkar finns i flera olika höjder, vilket kan vara lätt att glömma! Om du är väldigt lång kan du välja högre köksbänkar som kommer vara mer bekväma att arbeta vid. Om du gillar att laga mat med barnen kan lägre köksbänkar vara att föredra, alternativ smidiga pallar du kan dra ut från underskåpet.

3. Tyst kök

Om du har barnfamilj är det extra viktigt att du planerar för ett kök som för så lite oväsen som möjligt. Inget mer smäll i köksluckor eller högljudda vitvaror med moderna köksdetaljer. Med allt vardagligt stök i köket blir det mycket oljud. Numera finns det ett stort utbud av tysta köksdetaljer. Det är val du inte kommer ångra.

4. Maximera arbetsytan

Oavsett hur mycket eller lite tid du spenderar i köket går det aldrig att ha för mycket arbetsyta. Planera för så mycket arbetsyta som möjligt i ditt nya kök så slipper det bli trångt. Under högtider där mycket lag och bak är igång samtidigt kan det vara särskilt bekvämt att ha många avlastningsytor där allt får plats.

5. Avtagbar kran

Investera i en kran som kan tas loss för att enkelt kunna diska rent otympliga köksredskap som skärbrädor och plåtar. Det är en så enkel funktion som kan användas vid fler tillfällen än man tror. Med en duschfunktion i blandaren kan du dessutom få extra bra tryck och enkelt få bort matrester från grytor och annan envis smuts.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>