Så gör du din badrumsrenovering så billig som möjligt

En badrumsrenovering är en av dom dyrare renoveringarna, både för att det är omfattande och för att både material och möbler kan vara ganska dyra. Har man inte bråttom att genomföra sin badrumsrenovering, utan har tid att vänta på reor, kampanjer och annat, så kan man komma betydligt billigare undan. Läs fler tips här!

Gör mycket av jobbet själv

Det finns många moment vid en badrumsrenovering som man inte kan göra själv, men det finns också en hel del man kan göra. Att till exempel riva ut det nuvarande badrummet på egen hand istället för att anlita hantverkare kommer spara många tusen i arbetskostnader. Att däremot låta en kunnig hantverkare sköta jobbet när det kommer till tätskikt, eldragningar och annat som kräver fackmän är en självklarhet men fundera på vad du får och kan göra själv – och gör det.

Tänk på materialvalen

Materialen i ett badrum kan vara otroligt dyra och det påverkar givetvis vad en badrumsrenovering kan komma att kosta. Genom att välja billigare material håller man nere kostnaderna – att välja våtrumsmattor, – eller skivor blir till exempel ofta betydligt billigare än att välja kakel och klinker. Idag finns dessutom mycket som är väldigt snyggt så helheten av utseendet behöver inte nödvändigtvis bli sämre bara för att man väljer billigare material.

Köp möbler och inredning på rea eller kampanj

Ett tredje tips för dig som vill ha en så billig badrumsrenovering som möjligt är att börja hålla utkik efter möbler och inredning redan innan det är dags för renoveringen att dra igång. Kanske kan du hitta kommoder, skåp och speglar som antingen är på kampanj, ska utgå ur sortimentet eller reas ut av någon annan anledning.

På detta sätt finns mycket pengar att spara i inredning och badrumsrenoveringsamband med en badrumsrenovering hos badrumsrenoveringstockholmslän.se men det förutsätter såklart att man har plats att förvara det kan köper. Ett annat alternativ är att leta efter begagnade badrumsmöbler – många genomför en badrumsrenovering utan att det egentligen behövs vilket gör att man kan hitta mycket som är i fint skick och till en billig peng.

En badrumsrenovering kostar mycket pengar, det är svårt att komma undan helt men det finns alltid saker man kan göra för att det ska bli lite billigare. Ju mer man planerar i förväg, desto större är chansen att det kan bli så billigt som möjligt. Jämför priser på material och annat – köp i förväg om du har möjlighet och gör så mycket av jobbet som möjligt själv om du har rätt kunskaper.